YEŞİL MERCİMEKLİ POĞAÇA
MALZEMELER :
İç harcı için :
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 baş kuru soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağ
tuz ve karabiber
Hamuru için:
3 - 3,5 su bardağı tam buğday unu
3/4 su bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı zeytinyağ
1 çay kaşığı sirke
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
Üzeri için :
Susam, keten tohumu ve çörek otu
HAZIRLANIŞI :
İç harcı için :
Rendelenmiş soğanı zeytinyağ ile çevirin. İçine haşlanmış yeşil mercimek ve baharatları katıp beş dakika daha çevirip, ocaktan alın.
Hamuru için :
1 adet yumurtanın sarısını üzerine sürmek için ayırın. Yumurta, yoğurt ve zeytinyağı karıştırın. Un, tuz, mahlep, sirke ve kabartma tozunu ekleyip hamur haline getirin. Elinizle ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, oklava ile açarak ,içlerini mercimekli harç ile doldurun. Poğaça şeklini verin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Üzerlerine fırça yardımıyla yumurta sarısını sürüp, susam, keten tohumu ve çörek otu karışımını serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık yarım saat kadar pişirin.
Ne kadar değişik bir iç olmuş, çok teşekkürler tarif için.
YanıtlaSilben teşekkür ederim güzel yorumlarınız için
Sil