LİMONLU MUHALLEBİ


MALZEMELER :
500 ml süt
4 yemek kaşığı irmik
3 yemek kaşığı bal
150 gram labne peyniri
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı toz şeker
3 adet limon suyu
1 adet limon kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı
vanilya

HAZIRLANIŞI :
Muhallebisi için :
Süt ve irmik orta ateşte muhallebi kıvamında pişirilir.
Ocaktan alınıp, ılınması beklenir.
İçine bal, labne peyniri ve vanilya ilave edilir.
Karıştırılarak servis kaplarına dökülür.
Limonlu sosu için :
Sos tencerede kaynayan suyun üzerine bir kap oturtularak benmari usulü pişirilir.
Yumurta, toz şeker ve limon kabuğu rendesi karıştırılır.
İçine yavaş yavaş limon suyu eklenerek karıştırmaya devam edilir.
Sos kıvam alınca benmariden alınıp, hindistan cevizi yağı eklenir.
Karıştırılarak, ılınması için beklenir.
Muhallebi kaplarına paylaştırılarak soğuması için buzdolabına kaldırılır.



Yorumlar

Instagram Hesabım

Popüler Yayınlar