BUZLU PASTA


MALZEMELER :
2,5 su bardağı yulaf ezmesi
2 su bardağı ılık  süt
2 adet olgun muz
4 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı fındık unu
portakal kabuğu rendesi

HAZIRLANIŞI :
Yulaf ezmesi ılık süt ile karıştırılır. Yarım saat yulafların yumuşaması için beklenir. Yumuşayan yulaflara ezilen muzlar ve diğer malzemeler ilave edilir. Streç kaplı bir kalıba dökülür. Buzluğa kaldırılarak donması sağlanır. Servis edilmeden yarım saat önce oda ısısında bekletilir.
Ben buzlukta tam donmadan önce dilimleyip, tekrar buzluğa kaldırıyorum. Bu pasta buzlukta uzun süre dayandığı için küçük dilimler halinde tüketmek daha kolay oluyor.

Yorumlar

Instagram Hesabım

Popüler Yayınlar