KARNABAHAR GRATEN
MALZEMELER :
1 adet orta boy karnabahar
2 adet yumurta
1/2 su bardağı yağsız süt
100 gram lor peyniri
100 gram yağsız kaşar peyniri
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
1/2 çay kaşığı karabiber
HAZIRLANIŞI :
Karnabahar çiçeklerine ayrılıp, diri kalacak şekilde hafifçe haşlanıp, süzülür. Yumurta ve süt çırpılır. Lor peyniri, tuz, karabiber, muskat rendesi eklenir. Haşlanmış karnabahar ile karıştırılır. Fırına dayanıklı bir kaba dökülür. Üzerine kaşar peyniri rendesi dökülür. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika fırınlanır.
Yorumlar
Yorum Gönder