ELMALI POĞAÇA


MALZEMELER :

Hamuru için :
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı süt
1 su bardağı dut kurusu
1 çay bardağı zeytinyağ
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı tam buğday unu
İç harcı için :
3 adet elma
1 avuç kuru sarı üzüm
1 avuç dövülmüş ceviz içi
3 yemek kaşığı pekmez
1 tatlı kaşığı toz tarçın


HAZIRLANIŞI :

İç harcı:
Elmalar rendelenir ve diğer malzemeler ile karıştırılıp, pişirilir.
Hamuru için :
Önce sıvılar karıştırılır. Dut kurusu rondoda çekilerek un haline getirilip, ilave edilir. Tam buğday unu ve kabartma tozu eklenerek hamur haline getirilir. Hamur, yuvarlak toplar (yaklaşık 15 adet) haline getirilir. Bu topçuklar oklava ile küçük daire şeklinde açılıp, içleri elmalı harç ile doldurulup, yarım ay şeklinde kapatılır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış, 170 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika fırınlanır. 

Yorumlar

Instagram Hesabım

Popüler Yayınlar