HAVUÇLU KEK


MALZEMELER :
3 adet yumurta
1 su bardağı dut kurusu
2 yemek kaşığı pekmez
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı tam buğday unu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
2 adet havuç

HAZIRLANIŞI :
Dut kurusu robotta çekilerek un haline getirilir.
Yumurtalar iyice çırpılır. Önce pekmez ve dut unu daha sonra yağ eklenerek çırpılmaya devam edilir. Tam buğday unu, kabartma tozu, vanilya ve tarçın hamura ilave edilir. Ceviz ve rendelenmiş havuçlar ile karıştırılır.  26 cm' lik kek kalıbının içi yağlı kağıt ile döşenir. Hazırlanan kek hamuru kalıba dökülür. Önceden ısıtılmış yaklaşık 170 derece fırında 35-40 dakika kadar pişirilir. Kürdan batırılarak pişme süresi kontrol edilir. 

Yorumlar

Instagram Hesabım

Popüler Yayınlar