HAVUÇLU CEZERYE
MALZEMELER :
8 adet orta boy havuç
1 adet elma
4 yemek kaşığı pekmez
1 su bardağı yulaf ezmesi
1 avuç ceviz içi
1 çay kaşığı tarçın
1 kahve fincanı su
Süslemek için :
Hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI :
Havuçlar ve elma rendelenir . 1 kahve fincanı kadar su ve pekmez ile pişirilir. Yulaf ezmesi ve ceviz içi rondoda çekilir. Bütün malzemeler karıştırılır. Cam bir kaba bastırılarak dökülür ve hindistan cevizi ile süslenerek servis edilir.
Havuç elma tarçın karışımı benim en sevdiğim. Cezerye şeklinde de harika olacaktır. Teşekkürler tarif için.
YanıtlaSilgerçekten güzel oldu ve hazırlaması da çok kolay hem de düşük kalorili 🙋♀️teşekkür ederim
YanıtlaSil