DEREOTLU POĞAÇA


MALZEMELER :
2,5 su bardağı tam buğday unu
2 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
4 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
yarım demet dereotu
İç harcı için :
200 gram lor peyniri

Üzeri için :
Çörek otu, susam, keten tohumu

HAZIRLANIŞI :
1 adet yumurtanın sarısını üzerine sürmek için ayırın.
Yumurta, yoğurt ve zeytinyağı karıştırın.
Un, tuz, mahlep, kabartma tozu ekleyin.
Dereotunu ince doğrayıp hamura ilave edin.
İyice karıştırarak hamur haline getirin.
Elinizle küçük parçalar koparıp, içlerini lor peyniri ile doldurarak poğaça şeklini verin.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
Üzerlerine fırça yardımıyla yumurta sarısını sürüp, çörek otu, susam, keten tohumu serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirin.   

Yorumlar

Instagram Hesabım

Popüler Yayınlar