FIRINDA İÇLİ KÖFTE


MALZEMELER :
3 adet küçük soğan
400 gram yağsız kıyma
2 adet orta boy patates
1 su bardağı ince çiğ köftelik bulgur
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber ve kırmızı pul biber

HAZIRLANIŞI:
Bir su bardağı kaynar suyun içinde köftelik bulgur yaklaşık 10 dakika demlendirilir.
Haşlanan patatesler rendelenir ve bulgura ilave edilir.
Yumurta, tuz ve baharatlar da eklenerek karıştırılır.
Yağlanmış kare şeklindeki fırın kabına bulgurlu karışımın yarısı el ile bastırılarak yayılır.
Rendelenen soğan, kıyma ve baharatlar kavrularak arasına dökülür.
Üzeri kalan bulgurlu karışım ile örtülür.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirilir.



Yorumlar

Instagram Hesabım

Popüler Yayınlar