ALTIN KEK


MALZEMELER :
3 adet yumurta
2 yemek kaşığı pekmez
1 su bardağı süt
6 adet kuru kayısı
3 yemek kaşığı dut kurusu
3/4 su bardağı fındık ve badem karışımı
1/2 su bardağı kuru üzüm
2 su bardağı tam buğday unu
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı zerdeçal

HAZIRLANIŞI :
Yumurtalar iyice çırpılır. 
Önce pekmez sonra süt eklenerek çırpılmaya devam edilir.
Tam buğday unu, kabartma tozu, zerdeçal ve tarçın hamura ilave edilir.
Küçük doğranan kayısılar, kuru üzüm ve dut kurusu eklenir.
Badem, fındık karışımı da iri dövülerek eklenir.
Hazırlanan kek hamuru, yağlı kağıt serilmiş kek kalıbına dökülür.
Önceden ısıtılmış yaklaşık 170 derece fırında 35-40 dakika kadar pişirilir. 
Kürdan batırılarak pişme süresi kontrol edilir. 

Yorumlar

Instagram Hesabım

Popüler Yayınlar