ÇAVDARLI EKMEK


MALZEMELER :
3 su bardağı çavdar unu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karbonat
1 çay kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı pekmez
1 su bardağı yağsız ılık süt
1/2 su bardağı ılık su
Üzeri için :
2 yemek kaşığı buğday ezmesi
1 tatlı kaşığı pekmez

HAZIRLANIŞI :
Çavdar unu, tuz, kabartma tozu ve sirke ile açılmış karbonat karıştırılır. Zeytinyağı, pekmez, süt ve su eklenerek yapışkan kıvamlı hamur elde edilir. (Süt +su yerine peynir altı suyu da kullanabilirsiniz). Yağlanmış kek kalıbına dökülür. Üzerine fırça yardımıyla pekmezli su sürülüp, buğday ezmesi serpilir. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında içi pişip, üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

Yorumlar

  1. Hazır alıyoruz genelde ama kendi yaptığımız gibi olur mu hiç...Teşekkürler tarif için..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Instagram Hesabım

Popüler Yayınlar