ENGİNARLI PİLAV
MALZEMELER :
4 adet temizlenmiş enginar
1 su bardağı kepekli pirinç
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 baş soğan
1/4 demet dereotu
1 yemek kaşığı siyah kuş üzümü
Yarım limon suyu
1 çay kaşığı tuz ve karabiber
HAZIRLANIŞI :
Enginarları küp doğrayıp, limonlu suda 5 dakika haşlayıp, süzün. Pirinci yıkayıp, süzün. Zeytinyağı ile ince kıyılmış soğanı 1-2 dakika kavurun. Pirinci ilave edip birkaç dakika daha kavurun. Enginar ve kuş üzümünü ilave edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp 1,5 su bardağı suyunu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp ocağı kısın. Pilav suyunu çekinceye kadar pişirin. Suyunu çektikten sonra ocağı kapatın. İnce kıyılmış dereotunu ilave edin. 20 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.
Çok değişik bir lezzet denemesi, ilk kez duyuyorum. Elinize sağlık...
YanıtlaSilTeşekkür ederim
Sil