İNCİRLİ YULAFLI EZME


MALZEMELER :
9 adet kuru incir
5 adet ceviz
1 su bardağı yulaf ezmesi
1 tatlı kaşığı toz tarçın

HAZIRLANIŞI :
İncirler ufak ufak doğranır ve üstünü örtecek kadar suda bekletilir. Suyu ile birlikte blender ile parçalanarak, püre haline getirilir. Cevizler iri dövülerek incir püresine ilave edilir. Yulaf ve tarçın eklenerek, karıştırılır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayılır. 160 derecede yaklaşık 20 dakika fırınlanır. Dilimlenerek ılık servis edilir.

Yorumlar

  1. Ne zamandır sizi ziyarete gelecem, bugüne nasip oldu. İnstada sizi takipteyim de bloğa uğrayamadık bir türlü. Kaydettim şimdi, bundan sonra bu tarifleri detaylı okuyabileceğim.Bu tarif de çok güzel, zaten incir ve ceviz birbirine çok yakışıyor. Teşekkürler, elinize sağlık.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Instagram Hesabım

Popüler Yayınlar