TAVUK GÖĞSÜ TATLISI
MALZEMELER :
1 litre yağsız süt
2 kahve fincanı yulaf unu
1 kahve fincanı buğday nişastası
1 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı bal
1/2 çay kaşığı vanilya özütü
1 tatlı kaşığı toz tarçın
HAZIRLANIŞI :
Süt, yulaf unu ve nişasta bir tencereye konulup, topaklanmaması için sürekli karıştırılarak pişirilir. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınıp içine vanilya, tereyağ ve bal eklenir. 10 dakika mikser ile çırpılır. Cam bir kabın dibi ıslatıldıktan sonra hazırlanan karışım dökülür ve soğumaya bırakılır. Tarçın ile süslenerek servis edilir.
Bol tarçınlı severim, elinize sağlık, güzel görünüyor.
YanıtlaSil