KAYISILI KEK


MALZEMELER :
10 adet kayısı
2 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı pekmez
1/2 çay bardağı sıvı yağ 
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı yulaf unu
1 su bardağı tam buğday unu

HAZIRLANIŞI :
Yumurtalar iyice çırpılır. Önce pekmez, sonra
yoğurt ve yağ eklenerek çırpılmaya devam edilir. Tam buğday unu, yulaf unu, kabartma tozu ve tarçın elenerek hamura ilave edilir. 26 cm' lik
kek kalıbının içi yağlı kağıt ile döşenir. Üzerine çekirdekleri çıkarılan kayısılar ortadan ikiye bölünerek dizilir. Hazırlanan kek hamuru kayısıların üzerine dökülür. Önceden ısıtılmış yaklaşık 170 derece fırında 35-40 dakika kadar pişirilir. Kürdan batırılarak pişme süresi kontrol edilir. 

Yorumlar

  1. Kayısılar bütün bütün harika duruyor, elinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. meyveli kek ve tartları çok seviyorum . Guzel yorumlariniz için teşekkür ederim.

      Sil

Yorum Gönder

Instagram Hesabım

Popüler Yayınlar