VİŞNELİ KEK


MALZEMELER :
1 su bardağı donmuş vişne
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı hindistan cevizi şekeri
2 yemek kaşığı dut unu
(dut kurusunun rondoda parçalanması)
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı yulaf unu
1 yemek kaşığı bitter çikolata parçaları

HAZIRLANIŞI :
Yumurtalar iyice çırpılır, h.cevizi şekeri eklenir. Süt ve yağ eklenerek çırpılmaya devam edilir. Dut unu, kakao, yulaf unu ve kabartma tozu eklenir. Donmuş vişnelerin yarısı kek karışımına diğer yarısı da çikolata parçaları ile birlikte kekin üstüne serpilir. Yağlı kağıt serilmiş kek kalıbına dökülür. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirilir. Kek kalıbından çıkarılıp soğuyunca servis edilir.

Yorumlar

  1. Çok güzel iç malzemeleri var, lezzeti de harika olacaktır, teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok lezzetli bir kek oldu aynı tarifi başka meyveler ile de deneyeceğim. Teşekkür ederim.

      Sil

Yorum Gönder

Instagram Hesabım

Popüler Yayınlar