BAKLA FAVA
MALZEMELER :
500 gram kuru iç bakla
2 orta boy soğan
1 çay bardağı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
yarım limon suyu
yarım demet dereotu
HAZIRLANIŞI :
Baklaları iyice yıkayın ve limonlu suya koyup akşamdan ıslatın. Ertesi gün baklaların suyunu süzüp, tencerenin içine alın. Küçük küpler halinde doğradığınız soğanları, tuz ve şekeri ilave edin. Üzerini geçecek kadar su ile kısık ateşte yarım saat pişirin. Baklalar yumuşayınca ocaktan indirip, zeytinyağ ilave ettikten sonra blender ile pürüzsüz kıvam oluncaya kadar çekin. Boza kıvamına gelen baklayı cam kaplara dökün. Buzdolabında soğuttuktan sonra, dereotu ile süsleyerek servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder