KURU MEYVELİ PEKSİMET


MALZEMELER :
2 adet yumurta
1,5 - 2 su bardağı tam buğday unu
1/2 su bardağı kuru üzüm
6 adet kuru kayısı
1 su bardağı kadar badem, fındık, antep fıstığı v.s karışımı 
3 yemek kaşığı pekmez
1 yemek kaşığı tahin
1 paket kabartma tozu
Vanilya
Portakal kabuğu rendesi

HAZIRLANIŞI :
Yumurtaları, pekmez ve tahin ile çırpalım.
Kuru kayısıları küçük küçük doğrayarak üzümler ile birlikte karışıma ilave edelim.
Kuru yemişleri iri taneli olacak şekilde dövüp, portakal kabukları ile birlikte karışıma ekleyelim.
Tam buğday ununu eleyip, kabartma tozu ve vanilya ile karışıma ekleyelim.
Elde edilen hamuru yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine bir parmak kalınlıkta kare şeklinde yayalım. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30 dakika fırınlayalım.
Çıkarınca dilimleyip ,150 derecede 15 dakika fırınlayıp çıtır hale getirelim.

Yorumlar

Instagram Hesabım

Popüler Yayınlar