İNCİR UYUTMASI


MALZEMELER :
3 su bardağı yağsız süt
9 adet kuru incir
Süslemek için : Ceviz ve tarçın

HAZIRLANIŞI :
Kuru incirleri 5-10 dakika suda bekletin. Saplarını kesip, küçük küçük doğrayın.
Sütü, bir tahta kaşık ile karıştırarak ısıtın. Süte serçe parmağınızı daldırıp 7'ye kadar sayın, parmağınız yanmıyorsa mayalanmaya hazırdır. (Eğer ısı ölçer kullanıyorsanız 43 derece olmasını sağlayın).İncirleri sütünüze ekleyip el doğrayıcısı ile parçalayın. İncir parçası kalmamasına dikkat edin. Tatlıyı cam kaplara paylaştırın. Bu kapları bir tepsiye yerleştirip üzerine streç film geçirin. Üzerini de bir örtü ile kapatın. Fırınınızı 60 derecede 10 dakika çalıştırıp ısınmasını sağlayın. Fırınınızı kapatın. Hazırladığınız tatlıları fırının içine koyun ve fırın kapağını kapatıp 3-4 saat bekleyin. Fırından çıkan tatlıları buzdolabına koyun. Soğuduktan sonra süsleyerek servis edin.

Yorumlar

Instagram Hesabım

Popüler Yayınlar