ZERDEÇALLI PANCAR ÇORBASI


MALZEMELER :
1 adet pancar
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 kahve fincanı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 yemek kaşığı zerdeçal

HAZIRLANIŞI :
Pancar, havuç ve kuru soğan yıkanır, ayıklanır ve küçük küçük doğranır. Yıkanan kırmızı mercimek de eklenerek zeytinyağı ile çevrilir. 1,5 litre kaynar su ve tuz ilave edilip, orta ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. El blender ile bütün malzemeler parçalanır. Kısık ateşte pişmeye bırakılır. Koyu kıvam çorbamız piştiğinde ocaktan alınır ve zerdeçal ile pul biber eklenir. Sıcak sıcak limon ile servis edilir.

Yorumlar

Instagram Hesabım

Popüler Yayınlar