NARLI BUĞDAY SALATASI
MALZEMELER :
1 su bardağı haşlanmış buğday
5-6 adet ceviz
1/2 nar
5-6 dal maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı limon
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı zeytinyağ
HAZIRLANIŞI :
Buğdayı iyice yıkayıp, bir gece suda bekletin. Sabah diri kalacak şekilde kaynatıp, süzün. Buğdayı fazla haşlayıp soğutarak, buzdolabı poşetleri ile buzlukta saklayabilirsiniz. İçine ayıklanan narları, iri dövülmüş cevizi ve küçük doğranan maydanozu ekleyin. Tuz, limon suyu, nar ekşisi ve zeytinyağ ile sos hazırlayıp, karıştırın.
Teşekkür ederim.
YanıtlaSil