TAHILLI CEVİZLİ POĞAÇA
MALZEMELER :
2,5 su bardağı tam buğday unu
1 çay bardağı yoğurt
4 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı keten tohumu
3 yemek kaşığı ay çekirdeği içi
1 paket kabartma tozu
İç harcı için :
200 gram lor peyniri
4 adet tam ceviz içi
Üzeri için :
Çörek otu
HAZIRLANIŞI :
1 adet yumurtanın sarısını üzerine sürmek için ayırın.
Yumurta, yoğurt ve zeytinyağı karıştırın.
Un, tuz, mahlep, kabartma tozu, keten tohumu ve ay çekirdeğini ekleyin.
İyice karıştırarak hamur haline getirin.
Elinizle küçük parçalar koparıp, içlerini ceviz ve lor peynirli harç ile doldurarak poğaça şeklini verin.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
Üzerlerine fırça yardımıyla yumurta sarısını sürüp, çörek otu serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder