TUZLU KRAKER


MALZEMELER :
1,5 su bardağı tam buğday unu
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı tahin
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için :
Ay çekirdeği içi
Keten tohumu

HAZIRLANIŞI :
Bütün malzemeler karıştırılarak hamur yapılır.
Oklava ile ince bir şekilde açılır.
Üzerine çekirdek ve keten tohumu dökülür.
Oklava ile tekrar üzerinden geçilerek çekirdeklerin hamura saplanması sağlanır.
İstenilen şekilde kesilerek , yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir.

Yorumlar

Instagram Hesabım

Popüler Yayınlar