FISTIKLI ŞÖLEN KURABİYE


MALZEMELER :
1 adet yumurta
4 adet hurma kurusu
2 yemek kaşığı ev yapımı fındık veya fıstık ezmesi
1,5 su bardağı yulaf ezmesi
1/2 su bardağından bir parmak eksik siyez unu
70 gram tablet beyaz çikolata
1 paket kabartma tozu
vanilya
Üzeri için :
1 yemek kaşığı bal
Ayıklanmış antep fıstığı

HAZIRLANIŞI :
Hurmalar blender ile püre haline getirilir.
Yumurta ve fıstık ezmesi ile karıştırılır.
Yulaf ezmesi, siyez unu, kabartma tozu ve vanilya eklenir.
Beyaz çikolata küçük küçük doğranıp, karıştırılarak hamur haline getirilir.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine top top şekil verilerek dizilir.
Üzerine bal ile karıştırılmış fıstıklar sürülür.
Önceden ısıtılmış 170 derce fırında yaklaşık 8-10 dakika kadar pişirilir.

Yorumlar

Instagram Hesabım

Popüler Yayınlar