KARABUĞDAY UNLU GALETA


MALZEMELER :
1 su bardağı kara buğday unu
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı ay çekirdeği içi
1 yemek kaşığı çörek otu
2 yemek kaşığı keten tohumu

HAZIRLANIŞI :
Bütün malzemeler karıştırılıp, yoğurulur.
İnce çubuklar yapılır. (Hamur sert olduğu için elinizi su ile ıslatarak daha kolay şekil verebilirsiniz.)
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirilir.


Yorumlar

Instagram Hesabım

Popüler Yayınlar