ISPANAKLI KİŞ


MALZEMELER :
Alt taban için :
1 adet yumurta
3/4 çay bardağı zeytinyağ
1/2 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı mısır unu
1 su bardağı tam buğday unu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı mahlep
Üst tavan için :
1 kg ıspanak
1 baş soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı tuz
2 adet yumurta
4 yemek kaşığı krem peynir
Tuz, pul biber, karabiber


HAZIRLANIŞI :
Üzeri için :
Ispanaklar yıkanıp, ayıklanır ve süzülür.
Soğan küçük doğranır ve zeytinyağ ile çevrilir.
Üzerine küçük doğranan ıspanak ve tuz ilave edilir.
Ispanaklar solunca ocaktan alınır ve ılınması için bekletilir.
İçine yumurta, krem peynir ve baharatlar ilave edilir.

Alt taban :
Bütün malzemeler karıştırılır ve hamur haline getirilir.
Üzeri streç ile örtülerek yarım saat buzdolabında bekletilir.
Buzdolabından alınan hamur beş dakika oda ısısında bekletilir.
Yapışmaz yüzeyli tart kalıbına el yardımıyla yayılır.
Üzerine çatal ile delikler açılır.
Önceden ısıtılmış 180 derecede 15 dakika kadar fırınlanır.
Üzerine ıspanaklı harç dökülür.
Tekrar fırına konulup, yarım saat daha pişirilir.

Yorumlar

Instagram Hesabım

Popüler Yayınlar