TUZLU KİNOA KURABİYESİ


MALZEMELER :
1/2 su bardağı kinoa
1 su bardağı yulaf ezmesi
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay bardağı ufalanmış lor peyniri
5-6 dal dereotu
1 tatlı kaşığı toz kekik
1 tatlı kaşığı çörek otu
1 tatlı kaşığı keten tohumu
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI :
Kinoa sıcak su ile iyice ovalanarak yıkanır.
1 su bardağı su ve 1 çay kaşığı tuz ile pişirilir.
Suyunu çeken kinoa demlenmeye bırakılır.
Demlenen kinoaların içine bütün malzemeler ilave edilir.
Karıştırılarak hamur haline getirilir.
Küçük toplar halinde şekil verilir.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
Önceden ısıtılmış 170 derecede 20-25 dakika kadar pişirilir.

Yorumlar

Instagram Hesabım

Popüler Yayınlar