PEYNİRLİ İNCİRLİ KİŞ


MALZEMELER :
Alt taban için :
1 adet yumurta
3/4 çay bardağı zeytinyağ
1/2 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı mısır unu
1 su bardağı tam buğday unu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı mahlep
Üst tavan için :
500 ml süt
100 gram tuzsuz lor peyniri
2 çorba kaşığı tam buğday unu
1 çay kaşığı tuz
4 adet kuru incir

HAZIRLANIŞI :
Üzeri için :
Süt, lor peyniri, tuz ve tam buğday unu karıştırılıp pişmeden bekletilir.
Alt taban :
Bütün malzemeler karıştırılır ve hamur haline getirilir.
Üzeri streç ile örtülerek yarım saat buzdolabında bekletilir.
Buzdolabından alınan hamur beş dakika oda ısısında bekletilir.
Yapışmaz yüzeyli tart kalıbına el yardımıyla, kenarları yüksek ortası daha çukur kalacak şekilde yayılır.
Üzerine çatal ile delikler açılır.
Önceden ısıtılmış 180 derecede 15 dakika kadar fırınlanır.
Üzerine sütlü harç dökülür.
Tekrar fırına konulup, yaklaşık 25 dakika daha pişirilir.
Üzerine ince dilimler halinde kesilmiş kuru incirler konulur.
Tekrar fırına konulup, yaklaşık 10 dakika daha pişirilir.



Yorumlar

Instagram Hesabım

Popüler Yayınlar