BAŞBAŞI BULGUR SALATASI


MALZEMELER :
1 su bardağı başbaşı bulguru
1 su bardağı bezelye
1 su bardağı mısır
2 adet havuç
2 adet kapya kırmızı biber
2 kahve fincanı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI :
Havuçlar ve kırmızı biberler küp şeklinde doğranır. Mısır, bezelye ve doğranmış havuçlar birlikte haşlanıp süzülür. Sebzeler zeytinyağı ile tencerede 5 dakika tuz ilave edilerek çevrilir. Üzerine 1.5 su bardağı kaynar su konulduktan sonra, bulgur eklenir, karıştırılır ve ocağın altı kısılır. Pilav suyunu çektikten sonra ocaktan alınıp yaklaşık 30 dakika demlenmeye bırakılır. Ilık olarak servis edilir.

Yorumlar

Instagram Hesabım

Popüler Yayınlar