BAL KURABİYE


MALZEMELER :
1 su bardağı bal kabağı püresi
1 adet muz
3 yemek kaşığı pekmez
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı tam buğday unu
1 su bardağı yulaf unu

HAZIRLANIŞI:
2 dilim bal kabağı ayıklanıp, temizlendikten sonra küçük küçük doğranıp yaklaşık 1 çay bardağı su ile yumuşayıncaya kadar pişirilir ve püre haline getirilir. 1 su bardağı kadar bal kabağı püresi hazırlanmış olur. Muz ezilerek ilave edilir. Pekmez, tarçın ve un ilavesi ile cıvık bir hamur elde edilmiş olur. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine iki kaşık yardımı ile kurabiyeler dizilir. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirilir. 

Yorumlar

Instagram Hesabım

Popüler Yayınlar