KURU KAYISILI KURABİYE


MALZEMELER :
1 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
1 çay bardağı yulaf unu
1 çay bardağı tam buğday unu
1 çay kaşığı karbonat
birkaç damla limon suyu
6 adet kuru kayısı
Süslemek için:
2-3 parça bitter çikolata

HAZIRLANIŞI :
Kuru kayısıları yumuşayıncaya kadar suda bekletip, blender ile parçalayın. Karbonatı limon suyunda eritin. Derin bir kapta bütün malzemeyi karıştırın. Kaşık yardımıyla hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Fırın kağıdı serilmiş tepsiye aralarında boşluk kalacak şekilde dizin. Parça çikolata ile kurabiyelerin üstünü süsleyin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.

Yorumlar

Instagram Hesabım

Popüler Yayınlar