BİBERLİ TAVUK


MALZEMELER :
1 adet tavuk göğsü
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
2 adet kırmızı kapya biber

HAZIRLANIŞI :
Tavuk göğüs, küçük parçalar halinde doğranır. 
Zeytinyağ, tuz ve pul biber ile karıştırılıp, üzeri streç ile kapatılarak bir gece buzdolabında bekletilir. Yapışmayan yüzeyli tava ısıtılır. İçine sos ile bekletilmiş tavuk parçaları konulur. Tahta kaşık ile çevrilerek pişirilir. Önce suyunu bırakan etler karıştırdıkça suyunu çeker. Ayıklanıp, küçük doğranan kırmızı biberler de ilave edilerek kızarıncaya kadar çevrilir. 

Yorumlar

Instagram Hesabım

Popüler Yayınlar