KARNABAHAR KISIR


MALZEMELER :
1 adet küçük karnabahar
1 baş kuru soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı sumak
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı tuz
1 kahve fincanı zeytinyağ
yarım demet maydanoz

HAZIRLANIŞI :
Karnabahar yıkanıp, çiçeklerine ayrılır. Robotta çekilerek küçük bulgur taneleri haline getirilir. Soğan rendelenir, zeytinyağ ve salçalar ile çevrilir. İçine karnabahar eklenir. Baharatlar da ilave edilip, hafif yumuşayıncaya kadar orta ateşte çevrilerek pişirilir. Ocaktan alınıp, ince doğranmış maydanoz ile karıştırılarak servis edilir.

Yorumlar

Instagram Hesabım

Popüler Yayınlar