GRANOLA BAR


MALZEMELER :

2 adet olgun muz
2 su bardağı yulaf ezmesi
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı ayıklanmış ay çekirdeği
2 yemek kaşığı iç çiğ badem
2 yemek kaşığı keten tohumu
2 yemek kaşığı hindistan cevizi tozu
2 yemek kaşığı ayıklanmış fındık
1 çay bardağı yaban mersini
1 tatlı kaşığı toz tarçın

HAZIRLANIŞI:
Fındık ve badem iri iri dövülür. Muz ayıklanıp, ezilerek katılır. Bütün malzemeler karıştırılır. Yağlı kağıt serilmiş kek kalıbına dökülür. Önceden ısıtılmış 200 derecede yaklaşık 30 dakika fırınlanır. Granola bar soğuduktan sonra dilimlenerek cam bir kavanozda saklanabilir.
Not : Kullanılan malzemeler aynı ölçüdeki sevdiğiniz kuru yemişler ile değiştirilebilir.

Yorumlar

Instagram Hesabım

Popüler Yayınlar