KURABİŞ


MALZEMELER :
1 çay bardağı bal kabağı püresi
1 yemek kaşığı keçiboynuzu unu
1 yemek kaşığı kuru üzüm
1 yemek kaşığı pekmez
2 yemek kaşığı yulaf unu
Süslemek için fındık

HAZIRLANIŞI :
1 dilim bal kabağı ayıklanıp temizlendikten sonra küçük küçük doğranıp yaklaşık 1 kahve fincanı su ile yumuşayıncaya kadar pişirilir ve püre haline getirilir. Bu tarif için püreden 1 çay bardağı kadar kullanılır.  
Bütün malzemeler karıştırılıp, hamur haline getirilir. Elimizle şekil verilip, fındık ile süslenir. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 170 derecede yaklaşık 20 dakika kadar pişirilir. 

Yorumlar

Instagram Hesabım

Popüler Yayınlar