YAĞSIZ ETLİ NOHUT


MALZEMELER :
1/2 kg nohut
300 gram yağsız dana kuşbaşı
1 baş soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı domates püresi
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz biber

HAZIRLANIŞI :
Nohudu geceden ıslatın. Sabahleyin süzün ve soğuk su koyup kaynatarak, haşlayın. Tencereye doğradığınız soğanı, eti ve 1 çay bardağı kadar sıcak suyu koyun. Etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Salçaları ilave ederek çevirin. Süzdüğünüz nohutları, tuz ve biberi ekleyin. Üzerine iki parmak çıkacak kadar sıcak su ekleyerek, orta ateşte pişirin. 

Yorumlar

Instagram Hesabım

Popüler Yayınlar