ELMALI KEK


MALZEMELER :
3 adet yumurta
2 adet elma rendesi
1 adet portakalın suyu
3 yemek kaşığı pekmez
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı kuru sarı üzüm
5 adet dövülmüş ceviz
2 su bardağı tam buğday unu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın

HAZIRLANIŞI :
Yumurtalar iyice çırpılır. 
Önce pekmez ve portakal suyu daha sonra yağ eklenerek çırpılmaya devam edilir.
Tam buğday unu, kabartma tozu, vanilya ve tarçın hamura ilave edilir.
Elma rendesi eklenir.
Ceviz ve kuru üzüm ile karıştırılır.
26 cm' lik kek kalıbının içi yağlı kağıt ile döşenir.
Hazırlanan kek hamuru kalıba dökülür.
Önceden ısıtılmış yaklaşık 170 derece fırında 35-40 dakika kadar pişirilir. 
Kürdan batırılarak pişme süresi kontrol edilir. 

Yorumlar

Instagram Hesabım

Popüler Yayınlar