TUZLU KURABİYE


MALZEMELER :
1 su bardağı tam buğday unu
1/2 su bardağı mısır unu
60 gram tereyağı
1 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
Yumurta sarısı
Çörek otu

HAZIRLANIŞI:
Bir kabın içinde önce kuru malzemeler karıştırılır.
Oda ısısında beklemiş tereyağı, yoğurt ve sirke ilave edilerek yoğrulur.
Elde edilen hamurdan istenilen şekillerde kurabiyeler hazırlanır.
Yağlı kağıt seriliş fırın tepsisine dizilir.
Üzerlerine fırça yardımı ile önce yumurta sarısı sürülür.
Çörek otu serpilir.
Önceden ısıtılmış 170 derecede 15-20 dakika pişirilir.

Yorumlar

Instagram Hesabım

Popüler Yayınlar