KANDİL SİMİDİ


MALZEMELER :
2 yemek kaşığı tereyağ (oda ısısında beklemiş)
1 adet yumurtanın sarısı
1 kahve fincanı yoğurt
1,5 su bardağı tam buğday unu
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
1 adet yumurtanın akı
1 tatlı kaşığı pekmez
Çörek otu ve susam

HAZIRLANIŞI :
Bütün malzemeler karıştırılarak ele yapışmayan bir hamur yapılır.
Bu hamur 14-15 eşit parçaya bölünür.
Elimizle yuvarlayarak halka şekli verilir.
Yumurta akı ile pekmez karıştırılır.
Halkalar önce bu karışıma daha sonra susam ve çörek otuna batırılır.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
Önceden ısıtılmış 160 derecede pişirilir.


Yorumlar

Instagram Hesabım

Popüler Yayınlar