KAKAOLU KEK
MALZEMELER :
3 adet yumurta
1/2 çay bardağı pekmez
1/2 çay bardağı zeytinyağ
1 su bardağı yağsız süt
6 adet hurma
4 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı tam buğday un
1/2 su bardağı yulaf unu
1 paket kabartma tozu
HAZIRLANIŞI :
Hurmaların çekirdekleri çıkarılır ve 1 çay bardağı sıcak suda 5-10 dakika yumuşaması için bekletilir. Yumuşayan hurmalar içindeki su ile birlikte blender ile parçalanır.
Yumurtalar iyice çırpılır. Önce pekmez, sonra süt ve yağ eklenerek çırpılmaya devam edilir. Püre haline gelen hurmalar eklenir. Kakao, yulaf ve tam buğday unu, kabartma tozu ile birlikte elenerek ilave edilir. Boza kıvamına gelen hamur yağlı kağıt serilmiş kek pişirme kabına dökülür. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 45 dakika kadar pişirilir.
Yorumlar
Yorum Gönder