ZEYTİNYAĞLI SEMİZOTU


MALZEMELER :
1 demet semizotu
1 adet havuç
1 adet kırmızı kapya biber
1 baş soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI :
Semizotu temizlenip, bol su ile yıkandıktan sonra süzülmesi ve kuruması için beklenir. Semizotları bıçak yardımıyla 3-4 parçaya bölünür. Soğan, kırmızı biber ve havuç çok ufak küp küp doğranır. Zeytinyağı ile soğan ve havuç çevrilir. Hafif öldürdükten sonra kırmızı biber eklenir. Doğranan semizotları ve tuz eklenerek kısık ateşte su ilave edilmeden kendi sularında pişmeye bırakılır. Sebzeler yumuşayınca ocağın altı kapatılır ve limon suyu eklenerek soğumaya bırakılır.

Yorumlar

Instagram Hesabım

Popüler Yayınlar