İMAM BAYILDI


MALZEMELER :
1 kg patlıcan
4 diş sarımsak
2 adet soğan
4 adet domates
2 adet yeşil köy biberi
1 adet kırmızı kapya biberi
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay bardağı zeytinyağ

HAZIRLANIŞI :
Patlıcanları alacalı soyun, halka şeklinde bir parmak kalınlığında doğrayarak tuzlu suda bekletin. Soğan ve sarımsakları piyazlık doğrayın, zeytinyağı ile çevirin. Küp küp kestiğimiz domates ve biberleri ekleyin. Acısı çıkan patlıcanları da en üstüne dizerek tuzunu ilave edin. Kendi suyunda ve kısık ateşte, kapağı kapalı olarak pişirin. Yemeği ara sıra sadece sallayarak, karıştırmadan pişmeye bırakın. Soğuduktan sonra servis tabağına alın.

Yorumlar

Yorum Gönder

Instagram Hesabım

Popüler Yayınlar