TAM BUĞDAY UNLU EKMEK


MALZEMELER :
2 adet yumurta
1/2 çay bardağı zeytinyağ
1 çay bardağı ılık su
2 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tutam tuz
2 çay bardağı yulaf unu
1 su bardağı tam buğday unu
1 çay kaşığı çörekotu
1 çay kaşığı susam

HAZIRLANIŞI :
Yumurta çırpılır. Zeytinyağ ve ılık su eklenerek çırpmaya devam edilir. Yulaf unu ve tam buğday unu elenerek eklenir. Kabartma tozu, karbonat ve tuz ilave edilerek kek hamuru gibi bir hamur elde edilir. Yağlı kağıt serilmiş kek kalıbına dökülür. Üzerine çörek otu ve susam serpilir.  Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kürdan ile kontrol edilerek yaklaşık 40-45 dakika pişirilir.

Yorumlar

Yorum Gönder

Instagram Hesabım

Popüler Yayınlar