ŞEFTALİLİ YAZ KEKİ


MALZEMELER :
1,5 adet şeftali
2 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
3/4 çay bardağı pekmez
1/2 çay bardağı zeytinyağ
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı yulaf unu
1 su bardağı tam buğday unu

HAZIRLANIŞI :
Yumurtalar iyice çırpılır. Önce pekmez, sonra
yoğurt ve yağ eklenerek çırpılmaya devam edilir. Tam buğday unu, yulaf unu, kabartma tozu ve tarçın elenerek hamura ilave edilir. 26 cm' lik
kek kalıbının içi yağlı kağıt ile döşenir. Üzerine şeftaliler dilimlenerek dizilir. Hazırlanan kek hamuru şeftalilerin üzerine dökülür. Önceden ısıtılmış yaklaşık 170 derece fırında 40 -45 dakika kadar pişirilir. Kürdan batırılarak pişme süresi kontrol edilir.

Yorumlar

Instagram Hesabım

Popüler Yayınlar