ZEYTİNYAĞLI SEBZELİ BULGUR PİLAVI
MALZEMELER :
1 su bardağı bulgur
1 su bardağı bezelye
1 su bardağı mısır
1 adet havuç
2 adet kırmızı biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI :
Havuçlar ve kırmızı biberler küp şeklinde doğranır. Mısır, bezelye ve doğranmış havuçlar birlikte haşlanıp süzülür. Sebzeler zeytinyağ ile tencereye konur, tuz ilave edilerek yağda çevrilir. Üzerine 1.5 su bardağı kaynar su konulduktan sonra, bu karışıma bulgur eklenir ve ocağın altı kısılır. Pilav suyunu çektikten sonra ocak kapatılır. Yaklaşık 30 dakika demlenir.
1 su bardağı bulgur
1 su bardağı bezelye
1 su bardağı mısır
1 adet havuç
2 adet kırmızı biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI :
Havuçlar ve kırmızı biberler küp şeklinde doğranır. Mısır, bezelye ve doğranmış havuçlar birlikte haşlanıp süzülür. Sebzeler zeytinyağ ile tencereye konur, tuz ilave edilerek yağda çevrilir. Üzerine 1.5 su bardağı kaynar su konulduktan sonra, bu karışıma bulgur eklenir ve ocağın altı kısılır. Pilav suyunu çektikten sonra ocak kapatılır. Yaklaşık 30 dakika demlenir.
Yorumlar
Yorum Gönder