KIYMALI KABAK


MALZEMELER :
1 kg kabak
1 adet soğan
3 adet domates
3 adet yeşil köy biberi
200 gram yağsız kıyma
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI :
Rendelenen soğan, kıyma ve tuz ile kavrulur. Önce salça daha sonra rendelenen domatesler ilave edilir. Kabaklar soyulup yuvarlak halkalar şeklinde kesilir. Tencereye dizilen kabakların üzerine  hazırlanmış olan kıymalı sos dökülür. Ufak doğranmış yeşil biber ve kırmızı toz biber ile süslenip tencerenin kapağı kapatılır. Su ilave edilmediği için kısık ateşte kendi suyu ile kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Yoğurt ile servis edilir.

Yorumlar

Instagram Hesabım

Popüler Yayınlar