YULAFLI KABAK MÜCVERİ


MALZEMELER :
2 adet kabak
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
5-6 dal taze yeşil soğan
5-6 dal taze nane
4 yemek kaşığı yulaf ezmesi
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kabartma tozu

HAZIRLANIŞI :
Kabaklar rendelenir. Tuz ve karabiber ile ovulup suyu sıkılır. Soğan ve nane küçük küçük doğranır. Yulaf ezmesi robotta çekilerek un haline getirilir. Bütün malzemeler karıştırılıp,  yağlı kağıt serilmiş fırın kabına kaşık yardımı ile dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirilir.

Yorumlar

Instagram Hesabım

Popüler Yayınlar