ELMALI TART


MALZEMELER :
Hamuru için :
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı oda ısısında beklemiş tereyağı
1 yemek kaşığı Hindistan cevizi şekeri
1 kahve fincanı ılık su
1 su bardağı tam buğday unu
Dolgusu için:
2 adet elma
1 tatlı kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı pekmez
4 -5 adet ceviz içi

HAZIRLANIŞI :
Kabukları soyulan elmalar, rendelenir. İri dövülen ceviz, tarçın ve pekmez eklenir. Yapışmaz yüzeyli tavada sürekli karıştırılarak, elmaların rengi dönünceye kadar pişirilir.
Tart hamuru için, yumurta sarısı ve şeker iyice çırpılır. Tereyağı  ve ılık su eklenerek çırpılmaya devam edilir. Tam buğday unu eklenip, karıştırıldıktan sonra yağlı kağıt serilmiş kek kalıbına yayılır. Üzerine elmalı karışım dökülür. Önceden ısıtılmış 170 derecede yaklaşık 40-45 dakika pişirilir.

Yorumlar

Instagram Hesabım

Popüler Yayınlar