ISPANAKLI MANTAR


MALZEMELER :
1 paket kültür mantarı
500 gram ıspanak
1 baş soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay bardağı rende yağsız kaşar peyniri

HAZIRLANIŞI :
Mantarlar yıkanır ve saplarından ayrılarak, kararmaması için limonlu suda bekletilir. Ispanak iyice yıkanıp, ayıklandıktan sonra süzülmesi için bekletilir. Ayıklanan soğan rendelenir ve zeytinyağı ile çevrilir. İçine ince doğranan ıspanak ve tuz ilave edilir. Ispanaklar ölünceye kadar kendi suyu ile sotelenir. Mantarların içlerine ıspanaklı karışım doldurulur. Fırın tepsisine dizilerek 200 derecede mantarlar suyunu salıp, çekinceye kadar pişirilir. Fırından çıkmasına yakın üzerine rende peynir ve toz biber eklenip 5 dakika daha fırında tutularak peynirin erimesi sağlanır. Sıcak servis edilir. 

Yorumlar

Instagram Hesabım

Popüler Yayınlar