İRMİK HELVASI


MALZEMELER :
1 su bardağı irmik
1 su bardağı yağsız süt
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı fıstık
1 tatlı kaşığı tereyağ
1/2 su bardağı toz şeker
Toz tarçın

HAZIRLANIŞI :
Süt, su, toz şeker ve tereyağ bir tencerede kaynatılarak şerbet hazırlanır. Yapışmaz yüzeyli bir tencereye irmik ve fıstık konulur. Tahta kaşıkla sürekli çevrilerek orta ateşte kavrulur. Fıstıklar pembeleşinceye kadar kavrulmaya devam edilir. Kavrulan irmiğin üstüne kaynayan şerbet dökülüp, karıştırılır. Ateşin altı kapatılıp, üstüne bir bez örtülerek, tencerenin kapağı kapatılır. 10 dakika sonra  karıştırılır ve tarçın ile süsleyerek servis edilir.   

Yorumlar

Instagram Hesabım

Popüler Yayınlar